Porträttet

Hur är det att jobba på Språkservice?
Här hittar du intressanta intervjuer med personer som på olika sätt arbetar för eller på - eller samarbetar med - Språkservice.

 

 

 

 

Augusti 2016

Anders F_rund 126px

Ett år med Språkfamiljen

Personlig intervju med Anders Fredberg,  VD Språkservice Sverige AB

Den 18 maj överlämnade dåvarande VD Pirkko T. Kyllönen VD-posten till Anders Fredberg. För oss på Språkservice var det ett viktigt strategiskt steg i företagets planerade satsningar och fortsatta expansion som ett världsledande tolk- och översättningsföretag. Nu är det dags att prata lite med vår nya VD om året som gått.

Läs mer »

 

 

 

 

Augusti 2016

Martarund

Marta – världens bästa fotbollsspelare i FC Rosengård

Yrke: Fotbollsproffs
Bor: Slottsstaden, Malmö 

Marta Vieira Da Silva är den brasilianska fotbollsstjärna som blivit utnämnd till FIFA World Player of the Year fem år i följd, vilket är rekord. Hon har även rekordet för flest gjorda mål i världsmästerskap.

Läs mer »

 

 

 

April 2016

Magda -rund -126x 126

Magda Ayoub – välkommen tillbaka i tolkyrket!

Yrke: Tolk
Bor: Upplands Väsby

På Språkservice är vi glada över att kunna räkna in Magda Ayoub i vår kraftigt växande stab av egna anställda tolkar.
Magda  vill som tolk åter bidra på ett mer konkret och naturligt sätt i nyanländas kontakt med  till exempel svenska myndigheter, sjukvård och skola.

Läs mer »

 

 

 

Oktober 2015

Ziyene -rund

Ziyene Melki – med passion för upphandling

Yrke: Upphandlare
Bor: Malmö (tjänstledig under hösten för studier i franska i Paris)

Trots sin relativa oerfarenhet blev Ziyene som en av åtta upphandlare i hela landet nominerad till priset som Årets Upphandlare för i första hand sin tolkupphandling för Malmö stad.

Läs mer »

 

 

 

Maj 2015

Malin _rund _125x 125

Malin Gogia - translation goes global

Malin Gogia. Född och uppvuxen i Malmö. Civilekonomexamen i England.
Yrke: facköversättare. Kontor: egna trean i centrala New Dehli.

Malin: “I Indien måste man vara mycket medveten om hur man pratar beroende på situation och vem man pratar med. Klasskillnaderna är så otroligt närvarande i allt, mycket mer än vad jag hade förväntat mig.”

Läs mer »

 

 

 

 

April 2015

Hamid _rund _125x 125

Hamid - tolk med en lite annan synvinkel

Den 16 februari 1988 kom 13-åriga Hamid Reza Salimi från Iran till Sverige tillsammans med sina föräldrar och sina två yngre systrar. Det är ett sådant där datum som fastnar i en människas minne. Idag 27 år senare är Hamid auktoriserad tolk i persiska och har arbetat för oss på Språkservice sedan ett antal år tillbaka.
Läs mer »

 

 

Januari 2015

Viveka -rund

Viveka Holm, konferenstolk och konferenstolklärare

Viveka är konferenstolk på heltid sedan 15 år tillbaka och var även under tre år stationerad i Bryssel som tolk vid Europaparlamentet. En hel del kontakttolkar i Stockholm kan känna igen Viveka från de uppskattade kurser i anteckningsteknik för tolkar som hon då och då har hållit i ABF:s regi. Sedan augusti är hon huvudlärare i engelska och franska på TÖI:s konferensutbildning.
Läs mer »

 

 

 Juni 2014

Tolk _rund

Försvarets tolkskola i Uppsala (TolkS)

Försvarets tolkskola (TolkS) i Uppsala är en institution inom försvaret och startade sin verksamhet 1957. Den kom till i skuggan av det kalla kriget och redan från början utbildades i första hand tolkar i ryska. Läs mer »

 

 

April 2014 

Zifa -rund

Mikael Zifa Eriksson - tolk med passion för Afrika

Mikael Eriksson, Zifa kallad liksom sitt band, växte upp som missionärsbarn i den lilla byn Semendua i Kongo-Kinshasa. Barndomen och ungdomen i Kongo och Afrika färgade hela hans framtida liv, såväl som musiker som tolk och översättare. Läs mer »

 

December 2013

Telefontolk på Språkservice

Samtal med två av våra in house-anställda telefontolkar som båda tolkar i somaliska och har erfarenhet som kontakttolkning på plats. Läs mer »

 

Augusti 2013

PM - en tolk som är sitt eget varumärke

Förutom att arbeta som auktoriserad myndighetstolk är han en av Sveriges mest anlitade och efterfrågade konferens- och affärstolk sedan många år tillbaka. Uppdragen rör sig inom alla områden och överallt i Sverige och Europa. Läs mer »