2014-09-30 Pressmeddelande
Språkservice Sverige AB öppnar callcenter med anställda tolkar i Malmö

Det Malmöbaserade språkföretaget Språkservice Sverige AB expanderar nu ytterligare. Från och med imorgon den 1 oktober träder ett nytecknat ensamavtal med Stockholms läns landsting i kraft avseende callcenter-tolkning, samt ett annat avtal gällande online telefontolkning vid sjukvårdsrådgivning för 1177 Vårdguiden.


Det senare är ett samarbete mellan Region Skåne, Västra Götalandsregionen och Stockholms läns landsting där regionernas invånare kan ringa in och omgående få tolkassistans med sina frågor på sitt modersmål. Initialt finns denna service på arabiska och somaliska för att senare kunna utökas. När det gäller det nytecknade avtalet om callcenter-tolkning för Stockholms läns landsting kommer tolkning att ske på sex språk – arabiska, somaliska, persiska, spanska, ryska och turkiska.


Expansionen innebär att  Språkservice nu anställer ända upp till ett 30-tal tolkar, som kommer att sitta i företagets specialinredda tolklokaler med modern teleteknik på Föreningsgatan i centrala Malmö.


- Traditionellt sett har tolkar som regel alltid arbetat på frilansbasis och därför är det nu speciellt roligt att regelrätt kunna anställa tolkar,
säger Pirkko T. Kyllönen, VD på Språkservice, och fortsätter:

- Den här callcenter-lösningen ser vi som framtidens modell, snabb och kostnadseffektiv. Eftersom vi också är ensamleverantör till såväl Region Skåne, Migrationsverket som inom kort även Malmö stad räknar vi också med att allt fler tolkar kommer att anställas i en nära framtid, även för uppdrag utanför själva callcentret.

 

 

Azad Homar _tolk Sprakservice _500px 

Azad Homar är anställd tolk på Språkservice Sverige AB.
Klicka på bilden för högupplöst version. Fotograf: Anette Rasmusson.

 

 

Språkservice är ett familjeägt företag med huvudkontor i Malmö och startade sin verksamhet 1995. I dagsläget är företaget världens största tolkföretag gällande kontakttolkning med en omsättning på närmare 260 MSEK under 2013. 6 000 tolkar och översättare i 200 språk står till våra kunders förfogande 24 timmar om dygnet året runt.

Känsla för kommunikation– och den uppriktiga viljan att hjälpa till att förmedla den – är företagets motto.

 

 

 

Presskontakt:

Magnus Franzén, marknadschef
Telefon: 0707 - 27 07 00
E-post: mf@sprakservice.se

 

Pirkko T. Kyllönen, VD
Telefon: 040-28 62 27
E-post: ptk@sprakservice.se

 

Pirkko _och _MagnusSenaste nytt

17-11-10  
Nya namn på Språkservice
Organisationsförändringar på Språkservice   Läs mer »

2017-04-19  
Språkservice miljöcertifierade enligt ISO14001:2015
Det betyder att vi arbetar strategiskt för att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt, både direkt och indirekt.   Läs mer »

2017-03-29  
Malmö stad förlänger tolkavtal med Språkservice
Malmö stad har redan nu i dagarna beslutat att förlänga sitt tolkavtal med Språkservice att gälla även under 20   Läs mer »

2016-12-06  
Språkservice hörsammar kontorsgrannen Akelius initiativ och skänker pengar till Läkare utan gränser
När Språkservice kontorsgrannar i Malmö, Akelius, lovar att dubbla alla penninggåvor under december månad till Läkare utan gränser hörsammar vi initiativet och skänker 25 000 kronor – som med Roger Akelius generösa erbjudande nu dubblas till femtio tusen.   Läs mer »

2016-08-30  
Språkservice Sverige AB öppnar kontor i Umeå
Språkservice satsar långsiktigt på tolkförmedling i Umeå och öppnar inom kort nytt kontor på Björnvägen 17 i Björkarnas stad.   Läs mer »