2014-02-13 Pressmeddelande
Språkservice vann Luleå kommuns tolkupphandling och etablerar lokalkontor i Luleå

Språkservice satsar långsiktigt på tolkförmedling i Luleå och öppnar inom kort nytt kontor på Aurorum 2 på Luleå Science Park.

Som platsansvarig tolkförmedlare för hela Norrbotten anställs Paulette Lindström sedan 1 februari. Paulette har tidigare varit ansvarig tolkförmedlare på Luleå kommuns tolkförmedling (som lade ner sin verksamhet den sista januari i år) och har även arbetat som tolk i spanska. Paulette känner med andra ord såväl regionens kunder och tolkar som tolkförmedlingsrutiner mycket väl och blir en stor tillgång i Språkservice etablering i Region Nord.

Idag torsdag 13/2 befinner sig Paulette på huvudkontoret i Malmö för att sätta sig in i Språkservice system och rutiner och närmare lära känna sina nya kollegor. Imorgon fredag är hon åter på plats i Luleå för att påbörja planeringen av det nya kontoret och start av verksamheten.

Språkservice har sedan flera år ensamavtal i Norrbottens Läns Landsting samt rikstäckande tolkavtal med Polisen, domstolar och Arbetsförmedlingen.

 ”Glädjande nog  fick vi häromdagen också besked om att Språkservice vann Luleå kommuns tolkupphandling. Detta ger ytterligare skjuts för Språkservice satsning i Luleå, Norrbotten och hela Region Nord och är ett viktigt steg i vår långsiktiga planering” säger Pirkko T. Kyllönen, VD för Språkservice Sverige AB, och fortsätter:

”Språkservice ledning ser affärspotentialen för tolkning och översättning i ett expansivt Luleå, som med sitt tekniska universitet, sin dragningskraft för multinationella bolag som exempelvis Facebook samt nya Migrationsdomstolens placering i staden, är en knutpunkt för hela Barentsregionen.”

Språkservice önskar Paulette lycka till och varmt välkommen in i Språkservice-teamet!

 

Kontakt

Pirkko T. Kyllönen, VD
040-28 62 27
ptk@sprakservice.se


Paulette Lindström, platsansvarig Luleå
0700-999 500
pl@sprakservice.se

Pirkko _och _Paulette

Paulette Lindström, platsansvarig tolkförmedlare i Luleå och VD Pirkko T. Kyllönen i entrén på huvudkontoret i Malmö.
Foto: Anette Rasmusson, Språkservice.

 

Paulette Lindstrom _2014

 

Paulette Lindstrom _Pirkko TKyllonen _Sprakservice

Klicka på bild för high res.Senaste nytt

17-11-10  
Nya namn på Språkservice
Organisationsförändringar på Språkservice   Läs mer »

2017-04-19  
Språkservice miljöcertifierade enligt ISO14001:2015
Det betyder att vi arbetar strategiskt för att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt, både direkt och indirekt.   Läs mer »

2017-03-29  
Malmö stad förlänger tolkavtal med Språkservice
Malmö stad har redan nu i dagarna beslutat att förlänga sitt tolkavtal med Språkservice att gälla även under 20   Läs mer »

2016-12-06  
Språkservice hörsammar kontorsgrannen Akelius initiativ och skänker pengar till Läkare utan gränser
När Språkservice kontorsgrannar i Malmö, Akelius, lovar att dubbla alla penninggåvor under december månad till Läkare utan gränser hörsammar vi initiativet och skänker 25 000 kronor – som med Roger Akelius generösa erbjudande nu dubblas till femtio tusen.   Läs mer »

2016-08-30  
Språkservice Sverige AB öppnar kontor i Umeå
Språkservice satsar långsiktigt på tolkförmedling i Umeå och öppnar inom kort nytt kontor på Björnvägen 17 i Björkarnas stad.   Läs mer »