Pressmeddelande
Språkservice planerar etablering i Region Väst - tecknar tolkavtal med allt fler kommuner

I april har Språkservice efter vunna upphandlingar tecknat ett flertal nya ensamavtal med en rad kommuner i landet. Först ut var Kungälv och Tjörn och därefter Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad och nu i dagarna även Partille kommun.

 

Med allt fler lokala och regionala tolkavtal i Region Väst befäster Språkservice sin marknadsposition i regionen inför en framtida lokal kontorsetablering i Göteborg. Den senaste kontorsetableringen var i Luleå under 2014. Övriga kontor finns i Stockholm samt i Malmö där huvudkontoret ligger sedan starten för 20 år sedan.

- Våra Göteborgsplaner har varit aktuella under flera år men nu tycker vi att rätt tid är inne, säger VD Pirkko T Kyllönen och fortsätter:

- Som familjeföretag har vi alltid långsiktighet som ledstjärna och när vi väl går in i ett område så är det för att stanna. Med bakgrunden som professionella tolkar själva vet vi hur viktigt det är för tolkarna att ha en lokal eller regional fast kontaktpunkt för det löpande samarbetet, med tanke på vidareutbildning och andra förtroendeskapande verksamheter. Samma gäller även för kunderna – att finnas på plats skapar en trygg känsla av förtroende och långsiktigt partnerskap.

 

 

Presskontakt:

Magnus Franzén, marknadschef
Telefon: 0707 - 27 07 00
E-post: magnus.franzen (a) sprakservice.se

 

Pirkko T. Kyllönen, VD
Telefon: 040-28 62 27
E-post: ptk@sprakservice.se

 

Pirkko _och _Magnus

 

 

 Senaste nytt

17-11-10  
Nya namn på Språkservice
Organisationsförändringar på Språkservice   Läs mer »

2017-04-19  
Språkservice miljöcertifierade enligt ISO14001:2015
Det betyder att vi arbetar strategiskt för att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt, både direkt och indirekt.   Läs mer »

2017-03-29  
Malmö stad förlänger tolkavtal med Språkservice
Malmö stad har redan nu i dagarna beslutat att förlänga sitt tolkavtal med Språkservice att gälla även under 20   Läs mer »

2016-12-06  
Språkservice hörsammar kontorsgrannen Akelius initiativ och skänker pengar till Läkare utan gränser
När Språkservice kontorsgrannar i Malmö, Akelius, lovar att dubbla alla penninggåvor under december månad till Läkare utan gränser hörsammar vi initiativet och skänker 25 000 kronor – som med Roger Akelius generösa erbjudande nu dubblas till femtio tusen.   Läs mer »

2016-08-30  
Språkservice Sverige AB öppnar kontor i Umeå
Språkservice satsar långsiktigt på tolkförmedling i Umeå och öppnar inom kort nytt kontor på Björnvägen 17 i Björkarnas stad.   Läs mer »