Bra att tänka på när du beställer översättning

Det ska vara smidigt att beställa en översättning på Språkservice

Språkservice är en av landets största tolk- och översättningsbyråer. Vi har stor vana vid att bistå offentlig sektor med översättningstjänster.

 

Bra att tänka på när du beställer översättningar

Språk
Från vilket språk och till vilket språk ska översättningen göras? I vilket land finns de som ska läsa texten? Något man bör tänka på när det gäller till exempel brittisk eller amerikansk engelska, spanska för spanjorer eller för läsare i Sydamerika.

Ämnesområde och textmängd
Information om ämnesområde och teknisk svårighetsgrad gör att projektledaren kan välja ut översättare med rätt specialkompetens och beräkna leveranstid. Skicka gärna några typiska sidor för bedömning redan i offertstadiet.

Utformning
Ska översättningen levereras som ett rent textdokument eller omfattar uppdraget också layout och sättning? Ska texten monteras för senare tryckning?

Leverans
Vart och hur ska texten levereras? E-post eller vanlig post? Word-fil eller annat alternativ?

Referensmaterial
Försök att bidra med så mycket information som möjligt. Förse översättaren med referensmaterial som kan underlätta i översättningsarbetet, till exempel beskrivningar av liknande produkter, interna ordlistor och allmän information om er själva (årsredovisningar, broschyrer). Med bra referensmaterial är det lättare för översättaren att tillämpa den terminologi som ditt företag eller din bransch använder.

Gott om tid
Om möjligt är det bra att planera in översättningen i god tid. Det ligger mycket arbete och diskussioner bakom de texter ni lämnar för översättning. Översättaren har stått utanför den processen. Ge översättaren tid och möjlighet att lära känna dig och ditt företag.

Granskning
Låt gärna ert kontor eller er representant på den lokala marknaden få yttra sig om de färdiga texterna. Gör alltid eventuella ändringar i samarbete med översättaren.BESTÄLLA ÖVERSÄTTNING
Beställer du redan tolktjänster hos oss?
Ange då samma kundnummer när du beställer översättning.

Saknar du kundnummer?

Här kan du registrera dina uppgifter som ny kund »

Därefter kontaktar vi dig med ett kundnummer.

 

Beställ så här!

Via hemsidan »

E-post: translation@sprakservice.se

Telefon: 040 - 28 62 20

Fax: 040 - 28 62 21

 

Ladda ner vår pdf!

Ladda gärna ner vår pdf med information om hur du beställer översättning. Perfekt att sätta upp på anslagstavlan.

Beställ översättning på Språkservice (pdf) »

Bild _Bestalla Oversttn 18